sobota 30. srpna 2014

Práce na farmě ve Skotsku - moje zkušenost

Letos v létě jsem šest týdnů pracovala na farmě D&B Grant ve Skotsku.
Jelikož vím, že do Velké Británie každoročně vyráží zkusit své štěstí více a více dobrodruhů, rozhodla jsem se podělit s budoucími sběrači ovoce o mou osobní zkušenost a udělit pár cenných rad a tipů :-)

Článek je sice poněkud dlouhý, ale pokud mohu mluvit za sebe, já osobně bych před cestou na farmu takto obsáhlou informaci rozhodně uvítala, alespoň bych pak měla tušení, do čeho to vlastně jdu :-)
 

Obecně


Pohled na Blairgowrie

Farma Colina Granta se nachází na severo-východě Skotska ve vesničce, která nese název Wester Essendy a od hlavního města Edinburghu je vzdálena asi 100 kilometrů na sever. Nejbližší větší město, kde najdete nejrůznější obchody včetně Tesca, se jmenuje Blairgowrie a od Wester Essendy je vzdálené asi 5 km (tj. zhruba hodina svižné chůze).

Farmář i jeho žena Julie, která se stará o kancelář, jsou moc milí a celkově by se dalo říct, že po "storkách", které jsem slyšela z úst pickerů z jiných farem, patří Colin určitě mezi nejslušnější farmáře ve Skotsku, ať co se týče platu či přístupu k zaměstnancům.

Colin pěstuje hlavně maliny, doplňkově ještě jahody a ostružiny.


K práci opravdu žádnou extra angličtinu nepotřebujete, takže pokud se sotva domluvíte, nezoufejte - anglicky tam neumí ani někteří rumunští supervizoři ;-)
Bohatě stačí, pokud umí anglicky alespoň jeden člověk z vaší skupiny.
Upozornění: I pokud anglicky umíte, ale ve škole do vás lili "BBC English", může se stát, že budete ze začátku dost zaskočeni skotským dialektem a bude pár dní trvat, než ho dostanete do ucha (a nebo ho nedostanete do ucha vůbec, třeba jako já :-D ).

Výrazně nedoporučuji jet na farmu především s vidinou výdělku obrovského množství peněz (průměrná týdenní výplata průměrného pickera po odečtení poplatku za ubytování je asi 120-150 liber - záleží, zda je zrovna hlavní sezona, ale pokud budete pickat jako motorový myši je samozřejmě možné si vydělat i více - největší borci měli i přes 200 liber týdně, ale musíte zapomenout na tempo "jednu do ponetky, jednu do pusy" a opravdu makat) a už vůbec tam nejezděte s tím, že se nějak rapidně zlepšíte v angličtině - na farmě Skota kromě farmáře a jeho rodiny pracovat neuvidíte, většinou jsou tam Češi, Slováci, Bulhaři a Rumuni (ti jsou samostatná kapitola, o těch si ještě povíme :-) ).
Jde spíše hlavně o tu zkušenost; o to, že zažijete něco jiného, někam se podíváte a že máte výlet do Skotska vlastně zadarmo :-)

Během vašeho pobytu na farmu dorazí lidé z jakéhosi úřadu, kteří s vámi udělají pohovor za účelem získání National Insurence Number (neděsit se - já osobně jsem si k získání NIN vystačila s pouhým "ehmmm...ehmmmm" a to jsem z interview strach skutečně neměla, jelikož si troufám tvrdit, že moje angličtina je více než obstojná).
NIN je číslo, které potřebujete, pokud chcete ve VB pracovat, studovat, prostě celkově dlouhodoběji pobývat. Přijde vám asi měsíc po pohovoru poštou (do ČR) a máte ho až do konce života.

Jak se přihlásit


Nejlepší čas k přihlášení se je začátek ledna. Šanci pak máte ještě v květnu - tehdy se budou obsazovat uvolněné pozice, ale nespoléhala bych na to vzhledem k tomu, že o práci na farmách je každý rok obrovský zájem a během pár týdnů je plno. Osobně doporučuji sehnat větší skupinu lidí (alespoň 4, abyste 1) obsadili jeden celý karavan a nemuseli tak být s cizími lidmi a 2) i pro farmáře je výhodnější, pokud přijede najednou větší skupina lidí, než troušení se po dvojicích - získáte tak větší šanci, že pro vás bude mít místo. Moje skupina například čítala 10 lidí a přijali nás i v době, kdy jak jsem se později dozvěděla jiným lidem psal, že je nebere).
Následně radím postupovat úplně stejně jako u zájmu o kterékoliv jiné zaměstnání:
 - dobré je vyplnit předmět e-mailu, napsat oslovení "Dear Mr./Mrs. Grant" (mail bude číst Julia, farmářova žena, ale to vy jako nevíte, tak pište Mr./Mrs.), aby bylo vidět, že stejný mail neposíláte na 20 dalších farem stylem Ctrl+C a Ctrl+V, ale že máte skutečně zájem o tuto konkrétní. Poté napište kolik vás je, odkud jste, zda jste studenti a od kdy do kdy byste mohli přijet. Pokud možno se snažte alespoň o trochu slušnou angličtinu.

A pak už nezbývá nic jiného než čekat, co vám odpoví. Je dost možné, že na odpověď budete čekat i déle než týden - berte prosím na vědomí, že v té době chodí farmářovi na mail spousta přihlášek a není v lidských silách se všemi tak rychle prokousat.

E-mail na farmáře, přes který se můžete přihlásit je cmgrant99@yahoo.com

Co si vzít s sebou

Rozhodně teplý spacák, k ránu nám obvykle byla docela zima.
Holinky - často prší a všude je spousta bahna a kaluží.
Nepromokavé oblečení.
Oblečení do horka i do zimy a nejlépe takové, které vám nebude líto na konci vyhodit.
Nějaký starý batoh, se kterým budete chodit na pole a kam si dáte sváču a pití.
Plavky - hned za farmou je "loch", kde se dá v horkých dnech koupat :-)
Opalovací krém, krém na ruce (budete vysušení jako tresky).
Korekci do zásuvky.
Sluchátka - opravdu pomáhá poslouchat při pickání hudbu, jedete pak mnohem rychleji.
Peníze do začátku - bude bohatě stačit okolo 
50 liber.

Jak se dostat na farmu


Nejlepší je jako první letět do Edinburghu. Doporučuji nízkonákladové společnosti jako je easyJet či Jet2, pokud budete letenky shánět s dostatečným předstihem, cena bude více než příjemná. Jenom upozornění: pokud vás cestuje větší skupina, kupte si letenky všichni najednou. Pokud si je budete kupovat každý zvlášť, cena bude s každou zakoupenou letenkou stoupat.

Ačkoliv VB není součástí Schengenského prostoru, lze tam cestovat i bez pasu, pouze na občanský průkaz.

Z Edinburghu Megabusem (který s předstihem a opět všichni najednou zarezervujte - ze stejného důvodu jako letenky) dojedete buď do Perthu nebo do Dundee (Perth je blíž) a odtamtud už chytnete linkový bus do Blairgowrie (farmářka vám předem pošle jízdní řád autobusů Perth-Blairgowrie, Dundee-Blairgowrie a opačně).

Pokud se stane, že se například v Perthu z nějakého důvodu zaseknete, je možné zavolat farmářovi na mobil a vyzvedne vás (pár lidem se to stalo), ale nespoléhejte na to! 

Z Blairgowrie do Wester Essendy už vás farmář nebo některý z jeho synů (kteří jsou mimochodem opravdu fešáci ;-) ) sveze autem určitě, ale musíte přijet v nějaký rozumný čas (7:30 - 20:00). 
A nezapomeňte si přeřídit hodinky - ve Skotsku je o hodinu méně než u nás! :-)

Po příjezdu na farmu vás přiřadí k určité barvě (já jsem byla například modrá 14). Nemusíte se bát, celá skupina, která právě přijela je celá přiřazena ke stejné barvě. 

V den příjezdu a den poté máte obvykle volno, abyste si odpočinuli po cestě, nabrali síly a rozhlédli se po okolí.



Ubytování na farmě

Ubytováni jsme byli po 4-6 lidech v karavanech (mobilních domečcích), které má farmář přímo na zahradě. Většina karavanů je pěkných. Mají ložnici s manželskou postelí, pak pokoj se dvěma oddělenými postelemi, kuchyňku se sporákem a troubou, koupelnu se sprchovým koutem a záchodem, obývák a ve větších karavanech pro šest osob je v kuchyni ještě stůl.
 

Karavany


Za karavan se platí cca 34 liber týdně na osobu, tato částka je vám strhávána přímo z platu. Výplatu dostáváte každý týden ve čtvrtek a je možné si pokaždé vybrat buď celou sumu, jen její část a nebo celou částku nechat schovanou u farmáře a vše si vybrat až na konci pobytu.
Na farmě se moc nekrade (alespoň jsem tedy nic takového nezaznamenala).

V karavanu jsou zásuvky na elektřinu, jen si musíte přivézt náš český korektor. Všechno ostatní jinak jede na plynovou bombu - tu první máte v ceně, každá další je pak za 25 liber (obvykle si ale víc jak jednu navíc za pobyt nekupujete).

Voda v karavanu je pitná. Občas se stane, že neteče teplá, ale berte to tak, že se aspoň otužíte a zocelíte :-)

Na farmě je dostupná wi-fi, ale vzhledem k tomu, že se na ní v jednu chvíli připojí třeba 200 pickerů, dost často vypadává (někdy i na několik dní v kuse) a funguje jen poblíž routeru. Když ale vaše barva dostane volno a všichni ostatní jsou na poli, funguje jak hodinky. K dispozici je i erární počítač.

Dále je k dispozici vysavač, pračka (jedno vyprání 2 libry, ale osobně doporučuji prát v ruce, jelikož jak si v ní každý pere věci špinavé od bahna, oblečení je po vyprání ještě špinavější než před ním).

Farmář vás dvakrát týdně (po, čt) vezme autobusem, který objednává, do Blairgowrie na nákup potravin do Tesca. Autobus obvykle odjíždí v 18:00, ale je lepší čekat na něj tak s 15 minutovým předstihem, jelikož ve Skotsku nikdo neřeší, že autobus přijede o 10 minut dříve či později a na nikoho se nečeká. Na nákup pak máte asi 45 minut, ale opět je lepší být zpátky s předstihem, protože se na nikoho opravdu nečeká a taky byste mohli jít zpátky pěšky :-)

Ceny jídla jsou o chlup vyšší než u nás, ale kvalita nesrovnatelně lepší. Skoti téměř nic nedovážejí, vše je vyrobeno na území UK. Ve Velké Británii jsou sice vysoké náklady na bydlení, ale co se týče spotřebního zboží, ceny jsou mnohem nižší, kvalita vyšší a výběr širší.

Počasí ve Skotsku


Nechci být Ms. Obvious, ale považuji za důležité zdůraznit, že ve Skotsku opravdu často prší. A to tím způsobem, že v jednu chvíli není s trochou nadsázky na obloze ani mráček a v druhou chvíli začne lidově řečeno "slejvák jako prase". Za hodinu už je klid a je opět pařák.

Zároveň je farma situována zřejmě již poměrně dost na severu, jelikož slunce zapadalo zhruba o půlnoci a ve tři ráno znovu vycházelo.

Pohled na tunely a loch za farmou

Jak vypadá pracovní den

Pracovní den začíná někdy v 6, někdy v 7, někdy v 8 hodin ráno - podle toho, zda ten den předpověď počasí hlásí enormní horko a především o to, o jakou část sezony se jedná. Když je sezona na vrcholu, připravte se na vstávání v 5:00 či ještě dříve. My jsme chodili na pole nejčastěji na sedmou.

Připravíte si sváču a pití a jdete na pole, na kterém má být ten den vaše barva (to, na kterém máte být poli objevíte večer předem vyvěšené na takové bílé tabuli). Většina polí je maximálně do deseti minut pomalé chůze od farmy. U každého pole je k dispozici TOI-TOIka.

Pokud jdete na jahody, vezmete si vozík, krabice, ponetky (= plastové vaničky, do kterých jahody sbíráte) a kyblík na rabbish (= odpad - nesmíte sbírat jahody, které jsou moc malé, zelené, zdeformované, přezrálé či jsou na nich obtisky vašich prstů; to všechno patří do rabbishe).
Vše vám ale bude ještě podrobně vysvětleno první pracovní den od některého ze supervizorů.

 



Pokud jdete na maliny, vezmete si stojan, bedýnky, ponetky na first class, ponetky na second class, pickačku (= takový plastový košík obdélníkového tvaru, který nosíte kolem pasu; tu dostanete první den, kdy půjdete na maliny a musíte si jí hlídat po celý pobyt - pokud jí ztratíte či zničíte, platíte 5 liber).

Sbírá se v tunelech (fóliovnících), takže lze sbírat, i když prší. Jediný problém je, že pokud přijde horký den a opře se do nich slunce, může v nich být i 50°C, což skutečně není žádná legrace.

Pak vám supervizoři rozdají řádky, kde budete sbírat (obvykle je velká rvačka o to, kdo nebude v legru - tzn. na kraji tunelu - většinou tam totiž 1) nebývá moc ovoce a 2) pokud začne pršet, poteče vám voda za krk a nebo ještě hůř - na jahody/maliny). Po pár dnech sběru už jste ale ve stavu, kdy je vám úplně jedno, že vám za krk právě natekly dva litry vody, jako první se díváte po těch jahodách/malinách, zda jsou v suchu, protože ty červené bobule v těch vaničkách znamenají prachy.

Supervizoři by vám dopředu měli říct, co se sbírá a kolik toho máte sbírat. Když nasbíráte to, co máte, jdete s tím na váhu, kde vám to, co jste nasbírali zkontrolují, zváží a zapíšou.

Placeni jste za množství ovoce, které nasbíráte. Cena za ponetku se dost liší - záleží na mnoha faktorech, tudíž výplata byla většinou jedno velké překvapení (pro mě osobně naštěstí zpravidla příjemné :-) ).

Na farmě Colina Granta není stanoveno žádné minimum, které musíte nasbírat - kolik nasbíráte, tolik nasbíráte = je to čistě vaše věc.
Nebudeme si nic nalhávat - ze sběru jahod bolí záda a nohy a to nemálo. Určitou dobu jsem byla ve stavu, kdy jsem byla pokrytá vrstvou bahna, potu, krve a dešťové vody a ještě jsem si libovala, že na mě aspoň nepůjde obtížný hmyz. Byla jsem ale pěkně naivní, jelikož štípanců od hovad jsem měla požehnaně.
Délka pracovní doby je opět závislá na sezoně. V nejvyšší sezoně je možné, že budete pracovat i 12 hodin denně s 2-3 patnáctiminutovými přestávkami. Ke konci sezony už jsme ale chodili domů třeba po třech hodinách.

Jednou týdně by měl být den volna, ale v nejvyšší sezoně na to můžete rovnou zapomenout - to se pracuje třeba 13 dní v kuse, pak máte jeden den volna a znovu 12 dní dřiny na poli. Ke konci sezóny už je ale možné, že budete mít volno každý druhý den.


Rumuni (= mudlové, smrtijedi, vyhovněnci, jiná rasa, opice, ti druzí,...)


Jak jsem již předeslala výše, Rumuni jsou opravdu samostatná kapitola. Když přehlédnu jejich hlučnost, krádeže ovoce z vašeho řádku, pokřikování a další šikanu, díky které se práce tam měnila na něco mezi koncentračním táborem a hrou Kdo přežije?!, pořád zbývali rumunští supervizoři, jichž byla většina. Bylo i několik českých supervizorů, ale bohužel s těmi jsme na pole chodili minimálně.

Supervizoři mají za úkol nosit žlutou reflexní vestu a ukazovat pickerům, kde a co mají sbírat. Poté chodí mezi řádky a kontrolují, zda sbíráte pořádně a nevynecháváte nějaké ovoce. Pokud vidí, že vynecháváte, vrátí vás zpátky, čímž ztratíte čas. Rumunští supervizoři samozřejmě nevrací zpátky Rumuny, ale jenom Čechy, takže až uvidíte, že vy jdete k váze poprvé, zatímco Rumunka už na váze byla 3x, budete vědět, proč tomu tak je.

Rumuni, kteří nám tam veleli byli v běžném životě mimo farmu úplné nuly, ale tam ne, tam platí úplně jiná pravidla.

Anka, hlavní lagerfűhrerka, je prodavačka z rumunského Penny. Už na první pohled neuvěřitelná svině, která vás bude okrádat o ponetky, aby je pak dala vlastní dceři, řvát na vás, vyhrožovat vám odchodem na karavan, dnem volna (pro vysvětlení - na farmě se trestá volnem, nikoliv prací, jelikož když máte volno, nevyděláváte) a oblažovat vás mnohými dalšími veselími.

Její manžel, poloviční retard, se druhý den poté, co si rozsypal bedny s malinami a řval, že je Satan a všechny nás zabije, stal supervizorem, ačkoliv neuměl anglicky ani natolik, aby nám řekl, kam máme jít a co máme sbírat, tudíž se vyjadřoval posunky a skřeky na úrovni člověka kromaňonského.

K Rumunům se také pravděpodobně ještě nedonesl vynález sluchátek, tudíž nás při sběru neustále oblažovali nejrůznějšími melodiemi. Po práci posléze vystrčili reproduktory z oken karavanů, volume otočili doprava a diskotéka mohla pokračovat hluboko do nočních hodin.

Ale abych Rumunům úplně nekřivdila - pár jich bylo fajn a například díky supervizorovi jménem Čubuk jsem se párkrát i celkem dost kvalitně zasmála ;-)

Drby

Vzhledem k tomu, že nejrůznější drby se po tunelech šíří rychlostí blesku a jsou nedílnou součástí denní rutiny každého pickera, rozhodla jsem se věnovat jim samostatný odstavec.

Nejde jen o drby ve smyslu "támhleten kluk je debil, ha-ha-ha", ale i o vyloženě poplašné zprávy typu "Colin nesnáší Čechy, příští rok už chce jen Rumuny", "dneska se dřív jak v deset večer z pole nedostaneme, protože musíme opikat ještě dvě pole" apod.
Během několika dní se objeví lidé, kteří si vyloženě vypěstují zálibu v šíření těchto "pecek" a vaším úkolem bude tyto lidi rozpoznat a nevěřit jim ani nos mezi očima :-)


Výlety

Ve Skotsku je naprosto běžné stopovat. Pokud necestujete ve větší skupině, než jsou tři lidi, je opravdu velká pravděpodobnost, že vám někdo zastaví. Lidé jsou tam opravdu moc milí - nám se třeba stalo, že nás pán vyhodil přesně před hradem, kam jsme měli namířeno, i když si trochu zajel.
Někomu jinému se zase stalo, že je jejich odvoz vzal na jídlo či na návštěvu k němu domů, vše jim tam ukázal, zahrál na klavír a ještě jim dal na cestu hezký suvenýr v podobě speciální skotské vařečky.

Ve Skotsku je celkově úplně jiná mentalita lidí než u nás. Avšak ve výsledku krom typické anglické architektury, nezamčených kol a důchodců v luxusních autech, která jezdí nalevo, člověk na první pohled zase až tak velký rozdíl s ČR nevidí.
Jednou nebo dvakrát za pobyt (v době, kdy končí sezona) také sám farmář zorganizuje výlet - za přiměřený poplatek tak můžete vyrazit například do St. Andrews, do Edinburghu, na Lochness etc.

Glamise


Dle brožurky jeden z nejkrásnějších hradů Skotska. Jako malá holčička sem často jezdila Královna Matka a její sestra Margaret se zde narodila. Je vzdálen asi 20 km od Blairgowrie - nejlepší je jet autobusem z Blairgowrie do Coupar Angus a odtamtud chytit stopa :)

Glamise

St.Andews

Krásné univerzitní městečko, kde stojí za to navštívit polorozbořenou katedrálu, hrad a moře. A mimo jiné se při studiích na tamní univerzitě seznámili britský korunní princ William a Kate Middleton :)
Z Blairgowrie chytnete bus do Dundee a z Dundee už je přímý bus do St.Andrews.

Dundee

V Dundee je řada obchodů, kde můžete roztočit peníze, které jste si předtím řadu týdnů v potu tváře vydělávali. Hlavně Primark! :-D
Z Blairgowrie jede přímý bus do Dundee a zastavuje přímo u obchoďáku.

Edinburgh

Hlavní město Skotska. Doporučuji zejména Skotské národní muzeum, vstup je zdarma a je tam k vidění opravdu všechno. My jsme bohužel měli na prohlídku pouze 20 minut, takže jsme neviděli skoro nic :(
Všude na ulicích je možné potkat Skoty oblečené v tradičních krojích a zvuk dud vás doprovází nejen Edinburghem, ale téměř celým Skotskem takřka na každém kroku :)

      A taky tam je pětipatrový Primark. Fakt. Viděla jsem ho na vlastní oči! :-D

Toto není Photoshop.

A na konec přidávám další z řady legračních videí s Hitlerem, které vytvořil jeden z pickerů, který byl na farmě D&B Grant v roce 2013 a naprosto přesně vystihuje práci tam.
  

Upozornění: Pokud jste na farmě nebyli, nejspíš se ani nepousmějete, ale po pár týdnech strávených prací na farmě už se budete při sledování videa doslova lámat smíchy :-)

Pokud vás zajímá ještě něco, co jsem zapomněla zmínit, napište mi do komentářů :-)

107 komentářů:

  1. tak jsem dnešním dnem přišla o veškeré iluze :D Trefné a pořádně vtipné :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, děkuju za super článek :) myslíš, že pokud napíšu už teď, tak mě spíše vemou? Plus - mám posílat životopis za všechny, kteří by jeli se mnou? Díky moc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud napíšeš už teď, tak Ti s největší pravděpodobností odepíšou, že máš napsat až v lednu :-) Dřív jak v polovině prosince bych to asi určitě nezkoušela.
      A klasické životopisy posílat nemusíš, prostě jen napíšeš, kolik vás jede a od kdy do kdy můžete a farmářka vám pošle přihlášky v excelu, které jen vyplníte a pošlete zpátky.

      Vymazat
    2. Aha, dobře, děkuju moc za odpověď :)

      Vymazat
  3. Ahoj, jak by jsi to tedy celé shrnula? Jsi bohatší "jen" o zkušenosti nebo jsi si (po odečtení letenek, ubytování, jídla,..) přece jen nějakou libru vydělala? :-)
    Plánuješ něco podobného zase?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, shrnula bych to především jako skvělou cestovatelskou a životní zkušenost. Myslím, že ještě tak před dvěma lety by mě ani ve snu nenapadlo, že zrovna já vyrazím takto pracovat do zahraničí - rozhodně mi to tedy dost zvedlo sebevědomí.
      Co se týče financí, určitě jsem nebyla v mínusu, náklady se mi bohatě vrátily a to co mi po jejich odečtení zůstalo bylo mnohem víc, než bych si byla vydělala v ČR (ale hlavně je důležité brát v potaz, že já jsem nebyla zrovna nejlepší sběrač na světě, spíš podprůměr :-/ :-D ).
      Na příští rok nějaké stáže v zahraničí rozhodně plánuji, ale určitě už nic na farmě, spíše se zaměřím na něco, co se mi bude v životopise vyjímat více :) A určitě o tom pak zase napíšu sem na blog :-)

      Vymazat
  4. Od kolika tam můžeš pracovat? Měli jste tam i třeba nějaký 16, 17 letý mladý ucha? Přemejšlím, že bych třeba příští prázdniny jela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teoreticky od 16, pokud se za Tebe někdo dospělý kdo s vámi jede zaručí. Ale prakticky farmář rozhodně preferuje lidi 18+, mladší by prý nemuseli zvládat ten fyzický a psychický nápor.
      Ale vím, že tam bylo i pár lidí, co oslavili osmnáctku až během pobytu na farmě :) Jinak v mojí skupině byli všichni 18+ :)

      Vymazat
  5. Ahoj, mám na tebe ještě několik menších dotazů ohledně téhle práce. Mohla bys mi prosím na sebe dát kontakt. (facebook, e-mail,..) Moc děkuju za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  6. a ještě jsem se chtěla zeptat zda by nás vzali třeba už od června do srpna :) děkuji...tenhle článek mi dává naději že konečně někam vycestuji i s přítelem a kamarády :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsi tam psala? My už ano, doufám, že to vyjde, byla bych hrozně ráda :D :-) kolik vás chce jet? My jsme 4 :-)

      Vymazat
    2. My jsme tam byli od 27.června do 10. srpna a chytili jsme uplně tu nejlepší sezonu, takže od června do srpna by s tím neměl být problém.
      Jinak myslím, že první sběrači začínají jezdit až tak poslední týden v červnu a poslední odjíždějí na začátku září...

      Vymazat
  7. prosím ještě o radu týkající se pojištění, daní apod. jakto tam vlastně je a jestli to tady musím někomu oznamovat :) už jsem trochu otravná tak prosím taky o FB či email :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak záleží na tom, jestli jsi student nebo ne... pokud jsi student, tak nic neřešíš. Pokud nejsi student, tak to se radši zeptej někde na pracáku nebo tak, tomu fakt nerozumím.
      A pojištění mít můžeš a nemusíš, pokud ho chceš mít, stačí klasicky cestovní, třeba Union má hodně levné.

      Vymazat
  8. ještě se rozhodujeme ;) a musíme si o všem získat informace :)

    OdpovědětVymazat
  9. ptala jsem se ještě kolik by si člověk měl brát peněz...zda stačí jen na letenky a malý obnos na jídlo na které by jsme si pak měli vydělat tam...jsem studentka takže vidina toho, že bych platila jen za letenku + doprava autobus a trochu na začátek na jídlo je opravdu dobrá ;) ale chtěla bych slyšet kolik tedy přibližně stačí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, stačí mít peníze na letenky, bus a na jídlo prvních pár dní. Myslím, že pokud si proměníš třeba 1000,- Kč, bude ti to uplně bohatě stačit :)

      Vymazat
  10. A za jak dlouho mi tak pošlou ty formuláře, prosím? Kdyby je neposlali dejme tomu do dvou týdnů, doporučuješ mail odeslat znovu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je poslali asi tak za 10 dní, už nevím přesně. Jinak ano, dokud nedostaneš odpověď ( i třeba zamítavou) piš dál - aspoň ukážeš, že máš opravdu zájem :)
      První mail bych poslala 1.ledna, a pokud zůstaneš do 14.1. bez odpovědi, piš znovu :)

      Vymazat
  11. Fajn článek. Jaký jsi byla číslo? Zdraví Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrá 14, píšu to tam :-P :-P Pane supervizore :-D

      Vymazat
  12. Myslíš, že mám šanci, že nás vemou, když napíšu mail až kolem 8.ledna?

    OdpovědětVymazat
  13. Můžu se zeptat ohledně daní? musím výdělek danit? Popřípadě kde, kolik procent.. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud studuješ, tak nic neřešíš. Pokud ne, tak se doporučuji poradit s někým jiným, protože v těchto záležitostech se vůbec nevyznám.

      Vymazat
  14. Ahoj,
    skvělý a hlavně užitečný článek! Díky! Chci se zeptat, jak jsi se o této konkrétní farmě a nabídce práce dozvěděla.
    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za chválu :-)
      O farmě jsem se dozvěděla skrz jednu známou, která tam před pár lety také pracovala, takže kontakt atd. jsem dostala od ní :-)

      Vymazat
  15. Ahoj, nejprve musím pochválit článek, je něm spousta informací. :)
    No a teď k věci - myslíš, že by bylo možné napsat ještě teď? Nebo cca za týden? - jako jestli by byla šance, aby vzali tak 4-5 člennou skupinu.
    A druhá věc - můžu si určit od kdy do kdy tam chci být? Když bych tam chtěla pobýt pouze měsíc, šlo by to?
    Předem děkuji za odpovědi.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky za pochvalu.
      Tak zkusit to určitě můžeš, každopádně piš co nejdřív.
      Jinak délku pobytu si do určité míry samozřejmě určit můžeš, měsíc je podle mě OK. Ty farmářovi prostě nabídneš data, kdy můžeš přijet a buď se shodnete nebo ne.. pak se buď musíš přizpůsobit nebo smůla :/

      Vymazat
  16. Nám již napsali, že nás berou a že se v dubnu ozvou s přesnějším datem odjezdu/příjezdu :-) tak moc děkujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super :) Moc si to tam užijte a nenechte se příliš deptat od Anky :-D

      Vymazat
    2. Zdarec, vzali vás? My už máme poslané formuláře a jen čekáme na odpověď.. Kdyžtak bysme se mohli domluvit předem a kdyby pasovalo datum jeli bysme všichni dohromady. Jinak Díky mocc autorce tohoto blogu, za pomoc a tolik užitečných rad!

      Vymazat
    3. Také jedeme. :)

      Vymazat
    4. Tak na sebe nechte nějaký kontakt, můžeme si napsat urcite :-)

      Vymazat
    5. tak od kdy do kdy jedete? :)

      Vymazat
  17. Ještě jedna otázka - kolik cca stojí letenka? A máme si koupit jenom tam, nebo hned i zpáteční?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ceny letek se fakt různí, záleží na tom, u jaké společnosti a kdy to budete kupovat - čím dřív, tím levnější, ale ono je to těžký kupovat s velkým předstihem, když farmář potvrdí data příjezdu až v dubnu/květnu :-/ ... My jsme například platili asi 6000,- Kč za zpáteční včetně 20kg zavazadla za jednoho. Jinak jestli si koupíte i zpáteční je čistě na vás, ale co si pamatuju, tak lidí, co řešili cestu zpátky až na farmě bylo taky celkem dost :)

      Vymazat
  18. Ahoj, vážně skvělý článek.
    Ale nevíš ještě o nějakých jiných farmách??? Nechci se domlouvat přes agenturu, ale internet mi zatím nic jiného krom agentur nevydal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky.
      Zkus to tady http://anglickysen.cz/cs/prace-v-anglii/98-seznam-farem-ve-velke-britanii-3-cast.html
      Jak vidíš, má to 3 části, tak jen dohledej ty zbylé :)

      Vymazat
  19. Ahoj, super článek :)
    Chci se zeptat jestli je možné podniknout takovou cestu i přesto, že nikomu z naší teoretické čtyřčlenné skupinky ještě nebylo 18 (v době cesty by nám všem bylo 16-17)
    Předem díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak kromě toho, že Grant už měl od poloviny ledna plno a museli byste tedy hledat jinou farmu si myslím, že kvůli věku by vás asi nikde nevzali. Jako jo, teoreticky berou od 16, ale prakticky až od 18 (už jsem to tu někde psala), ale stejně ve vaší skupině musí být někdo 18+ kdo se za vás zaručí a i tak to je dost nejisté. Být vámi, ten rok bych počkala a hlásila se až na příští sezonu :)

      Vymazat
  20. Ahoj, nevis jestli se nekdo dostal na tuhle farmu, kdyz psal at v ty " druhy vlne dubnu/kvetnu" ? Ja jsem s pritelem obepisovala spoustu farem uz zacatkem ledna, ale nic nam nevyslo.. Tak to chceme jeste risknout ;-) predem dik za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Grant už má od poloviny ledna naprosto beznadějně plno, takže šance se tam dostat je v tuhle chvíli už naprosto mizivá. Zkusila bych to až příští sezonu :)

      Vymazat
  21. Ahoj,prosimte jak to tam bylo s domluvou? Meli bychom se naucit nejake anglicke fraze? Vysvetli vsechno dobre? Atd? Diky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na začátku vám všechno vysvětlí český supervizor a většinou bývá i prvních pár dní na poli, domluvit se dá uplně v pohodě, tam neumí anglicky skoro nikdo a minimálně jeden čech, který vám to kdyžtak přeloží tam určitě bude. Takže co se týče angličtiny, tak úplná pohoda :)

      Vymazat
  22. Ahoj, musím pochválit nejen tento článek ale celý blog. Dnes jsem ho objevil ale určitě ze mě bude velký fanoušek. Určitě toho máme dost společného. Hlavně bych se chtěl zeptat jestli tento kontakt (myslím ten na farmu) je stále aktuální, rád bych s přáteli vyrazil až příští rok. Děkuji a určitě pokračuj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za pochvalu, budu se snažit častěji přispívat, mám rozepsanou spoustu článků, ale bohužel nemám moc času a do toho se dostanu na PC tak jednou za týden, takže je to slabé :-/
      Jinak pokud vím, tak tento kontakt by měl být stále aktuální :)

      Vymazat
    2. Jo to znám :-) já od ledna nestíhám...to jsou zkoušky/bakalářka/zkoušky/státnice do toho nějaká ta práce a na zábavu a podobně čas nezbývá. Nedala bys mi na sebe třeba email ? měl bych pár dotazů :-) a přes meil by to bylo přeci jenom lepší :-)

      Vymazat
    3. Tak nějak... ještě, že moje představa zábavy je trochu odlišná než většiny lidí :-D
      Napiš mi tedy kdyžtak na antikrista93@gmail.com :)

      Vymazat
  23. Ahoj, prosim prosim o posledni radu. Jaky typ pojisteni zvolit? Staci turisticke nebo mam zvolit pracovni-manualni? :) dekuji za odpoved!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to ti bohužel neporadím :-/ já měla jen pojištění k platební kartě :)

      Vymazat
  24. Byla jsem u Colina Granta na malinách v roce 2009. Napsala jsi to velice výstižně...:) Ta rumunka Anka je taková drsnější a pořádná ženská??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To záleží, co si představuješ pod pojmem pořádná... Taková vyšší, černovlasá, hubená, celá v Adidasu a to, jak je zlá jí kouká už z očí :)

      Vymazat
  25. Super popis, jak to na těch skotských farmách chodí. Já jsem se nakonec vrhla do naleznutí práce přímo v Edi. Ta zkušenost s Rumuny je zajímavá, ve městě ale na každém rohu potkávám zase Poláky. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Petr:

    Ahoj hledal jsem kontakt na Colina a přes google mi vyběhl tento popis. Byl jsem vcelku zděšenej co se to na tak parádní farmě u Colina za ty roky stalo. Jezdil jsem tam několik let, jsem z party Příbramáků a Liberečáků kteří to tam okupovali před cca 15ti lety :-) Za nás to byla maxi pohoda. Žádní rumuni, max poláci, ale ty se do nás nenaváželi a pár skotů. Parta byla super, práce na pohodu. Nechtělo se ti na pole protože jsi se večer vylil jak zákon káže? Tak jsi nešel :-) Samo když byla sezóna tak se šlo ať se chtělo nebo ne ale byla pohoda. Colinovi se nic neplatilo, maximálně za novou plynovou lahev, jinak nic. Sprchy společný, hajzlíky taky :-) Zase to byl čas na pokec při čekání na sprchu. Prachy si vydělal ten kdo makal. Já byl v pohodě, ale nepřeháněl jsem to. Mám projetý skotsko i irsko křížem krážem takže to určitě stojí za to. Všude jsem jezdil jedině stopem a v pohodě. Brigáda při škole super, vydělal jsem si dost na pařby na celý rok a ještě jsem měl na cestu rok na to. Přiznám se že mě ten popis tyk zklamal (ne to co píšeš, ale to co se tam za ty roky stalo), že doporučení kamarádce pro mladšího bratrance asi nedostane. Nechám to na ní, ale to co se popisuje je hnus, když vím jaká pohoda to tam byla. Nejdrsnější supervisor byl James (skot), ale nás měl rád, chodili jsme s ním na pivko a karaokea pařil s náma v karavanu. Colin byl jak náš strejda, zavolal jsem mu v květnu že přijedeme, kolik nás bude a on řekl jen "OK Peter, your caravan is ready for you" Za 5 let jsem nespal nikde jinde než v "našem" karavanu, nepatřil k nejlepším, i Colin se divil proč ho pořád chceme, že nám za ty roky dá lepší, my nechtěli :-) Tak třeba se to zase zlepší a bude to tam jako dřív :-) Ten kdo tam jede tak pozdravujete, je tam krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se v květnu uvolňuje hodně míst,díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, fakt nevím, ale myslím, že spíš ne, že to spíš bude výjimka, pokud se nějaké místo uvolní.

      Vymazat
  28. Ahoj lidi, letos uz mam plany jine, ale kamoska mi doporucila tuhle knizku http://prace-na-farme-anglie.cz .. popisuje se tam vsechno, jak praci presne obstarat, jak na levne letenky, kolik si vydelas, za co usetrit atd... fakt inspiruje a cloveka nakopne z CR, kde si vydelate 60kc/hod vypadnout.. navic mi ta kamoska poslala slevovy kod, se kterym polovinu usetrite!!! A jako za 50 Kc cela knizka... luxus :-) tady je ten kod: usetrim50
    Doufam, ze vam to pomuze, kod neni unikatni a muzete ho proto vyuzit vsichni, proto to davam takhle verejne :-) hodne stesti!! Na farmách je fakt krásně..

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli si cestovala se všemi vydelanymi penezi "po kapsach" nebo jestli si to vyřešila jinak (založení účtu ve skotské bance/...)?

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, děkuju za článek, pomohl mi alespoň v té představě, jak to na farmě vypadá :) jedeme tam tohle léto s bandou :) Mám jenom dotaz, je v karavanech i nádobí jako talíře, příbory? :) Děkuju za odpověď

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý den, šťastní přátelé nového roku, je to můj rok svědectví. Zázrak se stále děje, přečtěte si mé zázračné svědectví. Nemohu ani vysvětlit, jak se to všechno stalo, funguje to jako slib Drigbinovie, velkého člověka, který Bůh zvykl přinést pravou lásku ke svému manželství s jeho kouzlem. Můj manžel podepsal rozvodový list před šesti lety poté, co kamarád navštívil náš domov. Žijeme v Marylandu v USA, po více než šest let jsme měli dvě děti společně, kvůli mým dvěma synům obětuji všechno, abych pracovala v manželství, po nějakém měsíci můj manžel přestal dělat věci tak, jak používá a kdy snažte se mu říct, že skončíme s bojem, jednoho dne se můj manžel podíval do očí a řekl, že je mezi námi. byl jsem tak překvapený, takže jsem se ho zeptal, co jsem udělal špatně, ale na straně, chtěl nový život. Miluju svého muže tolik, že jsem nemohl žít bez něj den po mé straně a moje děti mohou žít tam dál. Můj manžel odešel domů po dobu čtyř měsíců. žádné telefonní hovory nebo textové zprávy od něj. Byl jsem tak strach a plakal celý den a noc na dlaždici Jednoho dne přišel domů opil s některými doklady s ním Pokusím se s ním mluvit, ale spal, takže když spal, podíval jsem se na dokumenty, které jsem byl tak překvapen, že jsem viděla rozvodové papíry, takže jsem četl rozvodový papír a byl jsem tak šokován, že jsem viděl mé jméno na dokumentu. Následujícího dne se ho zeptám, co to znamená, ale on sám chtěl nový život sám, volal jsem ho a prosil ho, aby přestal, co dělá. že ráno přišla žena a řekla mi, že je můj manžel právník. Tak jsem ji pustil dovnitř, pak ji nechal vědět, co se děje, a ona by měla dostat právníka, ale já ji prosila, že nemám peníze nebo někoho, kdo může pomozte mi. Takže podepisuji rozvodový papír a to bylo, že v loňském roce mi starí přátelé řekli, že můj bývalý manžel nyní pracoval blízko svého domova a teď má s sebou novou ženu, rozhodl jsem se, byla. Byl jsem šokován, když jsem viděl toho stejného právníka, který jsem zíral plakat. Tvá přítelkyně mi pomohla zotavit mého manžela zpátky mi řekla o doktorovi igbinovii, jak pomáhal lidem tak chtít, tak chci domů a číst on-line blog o poradenství / rozvod, četl jsem svědectví od ženy, jménem Mary Michael, jak. Drigbinovia jí pomohla vrátit manželství zpět, nikdy jsem nevěřila kouzlu kouzel, ale rozhodla jsem se to zkusit. Takže jsem mu poslal zprávu na své e-mailové adresy doctorigbinovia93@gmail.com, před dvěma hodinami mi odpověděl, a řekla jsem mu všechno o mém manželském problému, udělal mi slib, že mi pomůže vrátit se ke mému manželovi zpět. Drigbinovia mě poučila a řekla mi, co mám dělat během těchto sedmi dnů oběda lásky kouzlo. Sleduji všechny pokyny a dělám to, co jsi mě požádal, abych se dobře ujal. Jen tři dny po lásce bylo oběd ve vzduchu, můj manžel mi zavolal neznámým číslem. Byl jsem tak překvapen, že můj manžel stále má své telefonní číslo, aby mě kontaktoval tak laskavě. Zpočátku byl můj manžel obezřetný a cítil se provinile, že mne i naše děti osamocil po mnoho měsíců, aniž bych řekl nic jiného, ​​než aby můj manžel Raymond přišel do kostela v kostele přes noc, aby se omluvil. Jsem velmi rád, že můj Farmily je na zádech, jsem vděčný za to, co mi Drigbinovia pomohla. Velmi doporučuji každému, kdo má problém s manželstvím nebo partnerem, kontaktujte jej dnes, abyste se rychle vrátili k vaší skutečné lásce.

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy opravdu miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta

    Představil jsem mu spoustu párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

    OdpovědětVymazat
  33. Život na farmě je skvělý. Já bych ho za nic na světě nevyměnila a povinně by si ho měl vyzkoušet každý, alespoň na pár dní, aby si lidé začali víc vážit věcí kolem sebe. My se na farmě od rána do večera nezastavíme. Než obstaráme všechna zvířata, posekáme trávu atd. tak je najednou večer a druhý den znovu. Ještě, že už máme automatická krmítka , která nás zbavila alespoň jedné povinnosti.

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, byla jsem u Colina Granta v roce 2009. Teď jsem shlédla to video a přečetla si tvůj článek... Je to naprosto výstižné :D... Nasmála jsem se u toho hodně a mně ještě Maria (supervizorka) řekla: O my Gott, i kill you... když jsem donesla v mističce rabish a hezkými malinami...

    OdpovědětVymazat
  35. Máte nedorozumění se svým milencem, které vedlo k rozchodu, a pokusili jste se s ním smířit, ale nedává vám pozitivní odezvu a máte pocit, že se ve vašem vztahu něco nedaří a potřebujete rychlé řešení , kontaktujte Dr. Ajayi ještě dnes a postarejte se o to, aby se váš milostný život vrátil k tomu nejlepšímu s vaší bývalou, Dr. Ajayi mi pomohl obnovit mír v mém domě, protože můj manžel mě opustil po dobu 9 měsíců a žil s jinou ženou a nikdy Vraťte se domů, ale s pomocí sesilatele kouzel Dr. Ajayiho se vrátil domů po 3 dnech poté, co Dr. Ajayi provedl silné kouzlo obnovy. Pokud tedy potřebujete rychlé řešení ve vztahu nebo manželství pomocí kouzelníka, kontaktujte Dr. Ajayiho nyní na e-mailu: drajayi1990@gmail.com nebo Viber / Whatsapp: +2347084887094

    Může také provést následující kouzlo níže
    1. Loterie kouzlo
    2 Kouzlo štěstí
    3. Kouzlo k výhře u soudu
    4. těhotenství kouzlo
    atd..

    OdpovědětVymazat
  36. WOW!! Toto je ta nejúžasnější věc, jakou jsem kdy zažil, a potřebuji se podělit o toto skvělé svědectví .. Navštívil jsem fórum zde na internetu 10. ZÁPASU 2021 a viděl jsem úžasné svědectví tohoto mocného a skvělého sesilatele kouzel zvaného Dr. Bohatý na fóru ... Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem nikdy předtím neslyšel nic nenaučeného o magii .. Žádné tělo by mě nedokázalo přesvědčit o kouzelných kouzlech, dokud mi Dr. manželství na 6 let zpět ke mně a přivedlo mého manžela zpět ke mně za stejných 48 hodin, jak jsem četl na internetu .. byl jsem opravdu nadšený a šokovaný, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění a abych ho přijal zpět. „Opravdu mi chybí slova a radost, a nevím, jak moc bych vám chtěl vyjádřit své uznání, doktore Bohatý, vy jste Bůh poslaný mně a celé mé rodině .. A teď jsem znovu radostná žena. . zde jeho e -mail wealthylovespell@gmail.com. Jeho telefonní číslo +234 810 515 0446

    OdpovědětVymazat
  37. Jsem Helena Leon z Londýna a s manželem jsme manželé více než 10 let. Potkali jsme se, když mi bylo 22 a jemu 24. Prožili jsme toho spolu hodně emocionálně. V našem manželství bylo několik OBROVSKÝCH bojů a bolestivých situací, ale vždy jsme vypadali, že na druhé straně vyjdeme silnější. Z ničeho nic na mě manžel vrhl rozvodové řeči, byla jsem slepá! Neviděl jsem to přicházet, nerozpoznal jsem znamení. Byl jsem úplně v depresi, dokud jsem nenašel dr. ISIKOLA sesilatele kouzel z Afriky, o kterém všichni mluvili online, a já jsem ho kontaktoval kvůli kouzlu Lásky. Během našeho rozhovoru mě ujistil, že za méně než 48 hodin po kouzlení přivede mého manžela zpět. Mně to připadalo nemožné. Neuvěříte, že můj manžel zavolal okamžitě po 48 hodinách a prosil, abych zapomněl, co řekl o rozvodu poté, co DR ISIKOLO udělal kouzlo obnovy, které obnovilo lásku a emocionální spojení mezi námi. Je úžasný a jeho kouzla fungují tak rychle. Nyní mě můj manžel miluje mnohem víc než předtím. Můžete ho také kontaktovat, pokud máte problémy s manželstvím nebo vztahem. E -mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také napsat Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  38. Jmenuji se Emanuela Dino a DR ISIKOLO je to nejlepší, co může komukoli pomoci. Poté, co jsem s ním měl sedm let vztah, se se mnou můj muž rozešel, udělal jsem všechno možné, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, tolik jsem ho chtěl zpět kvůli lásce, kterou k němu mám, jsem ho prosil všechno, dal jsem sliby, ale on odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém někomu známému a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel DR ISIKOLA, který by mi pomohl seslat kouzlo, které by ho přivedlo zpět, ale já jsem typ, který kouzlu nikdy nevěřil, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit poslal jsem to kouzelníkovi poštou a on mi řekl, že není problém, že do dvou dnů bude všechno v pořádku, že se ke mně můj bývalý vrátí před třemi dny, seslal kouzlo a překvapivě druhý den to bylo kolem 4 hodiny odpoledne. Volal mi můj bývalý, byl jsem tak překvapený a v tu chvíli jsem věděl, že DR ISIKOLO obnovil lásku a emocionální spojení mezi námi. V současné době žijeme společně a plánujeme budoucnost, která je nyní navždy. Kdokoli by mohl potřebovat pomoc DR ISIKOLO, jeho e -mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  39. Můj přítel se se mnou rozešel před 2 měsíci, protože cítil, že jsem ho podváděl s mým přítelem, snažil jsem se mu to všechno vysvětlit, ale zaplatil hluchýma ušima, byl jsem emocionálně zničený, protože jsem ho opravdu miloval, dokud viděl jsem příspěvek na internetu o DR ISIKOLO, který pomáhá lidem získat zpět ztraceného milence, nejprve jsem pochyboval, zda je to skutečné, protože jsem v takové věci nikdy nevěřil, ale rozhodl jsem se to zkusit, kontaktoval jsem ho a on mi řekl co jsem měl dělat a udělal jsem to, pak mi udělal kouzlo Lásky. Proces kouzla má obnovit lásku a spojení mezi milenci a je velmi jednoduchý a pracuje nezištně s lidmi. stejným způsobem obnovil můj vztah do 48 hodin a můj přítel volal a prosil, aby se se mnou znovu vyrovnal, pokud potřebujete pomoc s řešením vašeho vztahu nebo marritálních problémů, zde je jeho kontakt, WhatsApp/Viber ho na: +2348133261196, e -mail jeho (isikolosolutionhome@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  40. Úžasné milostné kouzlo, jak se dostat zpět se svým partnerem a napravit váš rozbitý vztah.
    Můj manžel se se mnou rozešel před 3 měsíci a donutil mě podepsat rozvodové papíry a úplně mě zlomilo srdce. A nemohl jsem se citově dostat zpět do žádné podoby. Děkuji Bohu za tento úžasný a skvělý kouzelník, který mě zachránil. Páni! Tento kouzelník mi tolik pomohl. Doktor Isikolo mi zaručil naléhavé kouzlení na 24 hodin, což jsem přijal. Šokující! tento měsíc 5. září 2019 mi manžel po 48 hodinách, které mě ujistil, zavolal zpět se spoustou omluv a udělal vše pro to, aby stáhl rozvodové papíry, které dříve probíhaly díky síle tohoto zázračně fungujícího sesilatele kouzel. Někteří lidé vypověděli, že přivedl jejich Ex milence zpět, někteří vypověděli, že obnovuje dělohu, léčí rakovinu, virus herpes simplex a další nemoci, Pane, moc ti děkuji, Pane, za tvá mocná kouzla. výrazy nestačí k poděkování. E -mail Dr. Isikolo Nyní pro naléhavou lásku Kouzlo: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp dát na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  41. Originální kouzelník s názvem DR ISIKOLO
    Jsem Milena Carlos. Byl jsem tak deprimovaný, když mě můj milenec opustil pro jiného chlapa poté, co jsme spolu chodili 5 let, zkusil jsem ji prosit, aby se ke mně vrátila, odmítla a řekla, že už ke mně nic necítí. Po tom všem, co jsme spolu prožili, jsem se stal smutným mužem, po té lásce, kterou jsme v minulosti sdíleli, jsem si bez ní nedokázal představit svůj život, protože moje láska k ní byla k nezaplacení z jakéhokoli důvodu jednoho dne, když jsem procházel internet viděl jsem komentář o tom, že má moc přivést zpět bývalého milence a rozhodl jsem se zkusit se přesvědčit sám tím, že ho kontaktuji a okamžitě jsem odpověděl, vysvětlil mi, čím procházím, a řekl mi, že ten druhý použijte na ni kouzlo voodoo, proto mě kvůli němu opustila, i přes moji péči a lásku k ní. DR ISIKOLO obnovil lásku a spojení mezi námi a za 48 hodin jsme se dali zase dohromady a výsledek mě opravdu překvapil. kontaktujte DR ISIKOLO, pokud chcete jakoukoli pomoc a buďte si jisti výsledkem. e -mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také dát WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  42. Ano, je pravda, že DR ISIKOLO je nejlepší sesilatel kouzel kdekoli. Jmenuji se Marie Lyons a byl jsem klientem DR ISIKOLO a musím vám říci, že je skutečný a skvělý kouzelník. Když jsem kontaktoval tohoto sesilatele kouzel, můj přítel mě opustil na 2 roky a vždy jsem ho chtěl zpět ke mně. Asi před měsícem jsem se setkal s DR ISIKOLO, aby mi pomohl, a znovu jsem se spojil se svým přítelem. Když mě můj bývalý přítel opustil, byly to pro mě vřavy, že jsem jednoho rána dal své starší sestře facku jen tak pro nic za nic. Stalo se pro mě katastrofou, že jsem měl fyziologické trauma a moje rodina se velmi obávala o mé zdraví. Po 2 letech jsem se také setkal s DR ISIKOLO prostřednictvím svědectví a on mi řekl, abych se uklidnil, že bez ohledu na problém je v pořádku a připraven pomoci každému, kdo k němu přijde. Jen za 2 dny mi zavolal můj bývalý a chtěl se setkat. Souhlasil jsem a připravil se na setkání s ním a on mi řekl, jak se cítil provinile za to, co udělal, a chtěl mě zpátky. Chválil jsem DR ISIKOLA za jeho úžasnou ruční práci a doporučím ho každému, kdo potřebuje kouzelníka. Kontaktujte ho, aby vám pomohl a rychle na jeho e -mail E -mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp dát na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  43. Děkuji vám, pane, za vaše skutečná kouzla. Jmenuji se Zara Matteo. To je opravdu neuvěřitelné a nic takového jsem v životě nezažil. Než jsem se s vámi setkal, pane, vyzkoušel jsem všechny pravděpodobné způsoby, jak dostat svého manžela zpět, ale ve skutečnosti jsem si uvědomil, že mi nic nevychází a že můj manžel ke mně vyvinul hodně nenávisti. Myslela jsem si, že není naděje se znovu setkat s mým bývalým manželem. Když jsem si ale přečetl dobré recenze o tom, jak DR ISIKOLO pomáhá ostatním, rozhodl jsem se ho kontaktovat. abych to zkusil a udělal jsem vše, co mi nařídil, a já mu důvěřoval a řídil se jeho pokyny, stejně jako mi to zaručil do 48 hodin, a to bylo přesně to, kdy mi zavolal můj bývalý. Pane, jsme nyní spokojenější než kdy dříve. Všechno vypadá perfektně a tak přirozeně! Velice vám děkuji, pane, za vaše autentická a nesporná kouzla shledání. zde opět jeho E -mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp dát na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  44. Můj manžel a já jsme manželé asi osm let. Byli jsme šťastně ženatí a měli jsme dvě děti, chlapce a dívku. před pěti měsíci jsem si od něj začala všímat zvláštního chování a o několik týdnů později jsem zjistila, že se můj manžel s někým vídá. Začal se vracet domů pozdě z práce, už se téměř nestaral o mě ani o děti. Někdy jde ven a ani se nevrátí domů asi tři šest dní. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bezvýsledně. Měl jsem velké obavy a potřeboval jsem pomoc. Když jsem jednoho dne procházel internet, narazil jsem na web, který navrhl, že DR WALE může pomoci vyřešit manželské problémy, obnovit narušené vztahy a podobně. Takže jsem cítil, že bych ho měl kontaktovat poté, co jsem ho kontaktoval, řekl jsem mu o problémech, kterým jsem v manželství čelil, řekl mi, že pro mě sesílá kouzlo. což pro mě udělal dobře. O několik týdnů později za mnou přišel můj manžel a omluvil se za křivdy, které udělal, a slíbil, že už to nikdy neudělá. Od té doby se vše vrátilo do normálu. Já a moje rodina žijeme spolu znovu šťastně .. To vše díky DR WALE. Pokud potřebujete sesilatele kouzel, který dokáže seslat kouzlo, které skutečně funguje, navrhuji, abyste ho kontaktovali. Nezklame vás. Toto je jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Život se mnou nebyl snadný poté, co bylo moje manželství rozbito, když můj manžel požádal o rozvod, ale děkuji Bohu, že použil DR WALE, který je jako Bůh na Zemi, aby obnovil mé rozbité manželství pomocí jeho mocného kouzla. Trpěl jsem 6 měsíců depresemi, ale dnes jsem tak šťastný, že jsem poznal DR WALE, protože jeho kouzlo mě skutečně přimělo uvěřit, že kouzla jsou skutečná a fungují. Slyšela jsem každý kousek instrukcí, které mi dal DR WALE, protože mi slíbil, že mě udělá šťastnou a hrdou, a opravdu, to všechno se stalo a můj manžel se ke mně vrátil s koleny na zemi a během několika dní mě prosil o odpuštění. poté, co jsem se s ním spojil a nyní jsme opět dokonale spojeni na celý život. Mohu směle všem říct, že kouzla DR WALE jsou opravdu nejlepší a nejmocnější. Jsem mu navždy vděčný až do konce věků. Takže se s ním můžete spojit e-mailem přes: WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailem: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Chci moc poděkovat DR WALE za úžasnou práci, kterou pro mě udělal, když mi pomohl zachránit mé manželství, můj manžel požádal o rozvodový dopis kvůli malému nedorozumění, které jsme měli v posledních několika měsících, a já nikdy Chtěla jsem to, protože svého manžela tolik miluji a všechny naše investice byly společným podnikem a nechci být daleko od své rodiny a mých dvou krásných dětí. Můj přítel mi řekl o DR WALE a o tom, jak jí také pomohl s jejími manželskými problémy, takže jsem ho musel kontaktovat, protože chci zabránit svému manželovi v dokončení rozvodového dopisu a chci udržet svou rodinu pohromadě a poté, co jsem ho kontaktoval, jsem bylo mi řečeno, co musím udělat, a když jsem měl začít vidět výsledek, udělal jsem, jak mi DR WALE řekl, a po několika dnech mi můj manžel zavolal a začal mě žádat o odpuštění a všechno to pro mě bylo jako sen a my všichni spolu opět žijí šťastně díky DR WALE. Kontaktujte ho ještě dnes pro manželskou pomoc přes WhatsApp/Viber číslo: +2347054019402 nebo E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. PROFESIONÁLNÍ KOUZELNÍK, KTERÝ VÁM POMŮŽE S KULZEM LÁSKY, ABYSTE SVÉHO BÝVALÉHO MILENCE PO ROZVODU/Rozvodu NALÉHAVĚ ZPĚT, I KDYŽ SE VAŠE SITUACE ZDÁ BEZNADĚJNÁ! KONTAKT: DR WALE NA WHATSAPP/VIBER: +2347054019402 JE URČITĚ NEJLEPŠÍ KOUZELNÍK ONLINE A JEHO VÝSLEDEK JE 100% ZÁRUKA..
    Po šesti letech v manželství s mým manželem začal můj manžel chodit s jinými dívkami a projevovat mi chladnou lásku, několikrát mi vyhrožoval, že se se mnou rozvede, pokud se ho odvážím zeptat na jeho poměr s jinými dívkami, byla jsem totálně zničená a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu DR WALE, který pomáhá lidem s jejich vztahovým a manželským problémem pomocí sil lásky Kouzla, Když jsem kontaktoval DR WALE, řekl mi vše, co jsem potřeboval udělat, a já dodržoval všechny pokyny, které mi dal, a udělal jsem vše, oč mě požádal. po několika týdnech se vše začalo obracet k mému dobru, nyní přestal chodit s dívkami a je se mnou navždy a doopravdy. Kontaktujte DR WALE skvělé kouzlo Caster pro váš vztah nebo manželský problém.
    Tady je jeho kontakt..
    WhatsApp /Viber: +2347054019402 nebo
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. V tomto životě si všichni zasloužíme být v manželství šťastní. manželství je pro lepší i horší období, manželství je pro oba rodiče, aby zesílili a vychovávali děti společně. tohle potřebuje všechna manželství. Jsem vděčný za pomoc, kterou mi a mému manželovi poskytl DR WALE, naše manželství bylo na pokraji kolapsu, můj manžel už nepřispíval do věcí, které děláme v domě, vždy vymýšlí všechny možné výmluvy, ani ho to nezajímá už o našich dětech. jak jsem si začal všímat jeho legračního chování, rychle jsem to řekl příteli, který mě seznámil s DR WALE, a pak jsem řekl DR WALE o svých problémech, kterým čelím v manželství. Odtamtud mi DR WALE řekl vše, co je potřeba udělat. Udělal jsem vše, o co mě požádal, také jsem zaplatil za položky, o které mě požádal. když nyní píšu toto svědectví, mé štěstí bylo obnoveno a já a můj manžel jsme nyní spolu šťastní. V případě, že jste v DR WALE, pomozte ho kontaktovat na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Chci veřejnosti dát jeden jednoduchý tip, jak napravit váš vztah, manželství, randění nebo milence. Můj milenec Jerry se se mnou rozešel před 2 lety, ale nikdy jsem na něj nezapomněl, protože ho tak moc miluji, byl to moje spřízněná duše, můj všechno, ale stále se se mnou rozešel, ale stále jsem ho milovala, viděla jsem svědectví, jak doktor Sacre pomohla vrátit jejího bývalého manžela zpět do jejího života, také jsem ho kontaktovala na Instagramu, zkontrolovala jsem jeho bio a poslala mu přímo zpráva je zapnutá na WhatsAppu je profil, všechno jsem mu vysvětlil a řekl mi, že se můj milenec vrátí a bude mě milovat a opatrovat, dostal jsem modlitební předměty, po jeho modlitbě mi to řekl pouze do 12 hodin se můj milenec vrátí, než mělo být dokončeno 12 hodin, můj milenec se ke mně vrátil s prosbou a prosí o odpuštění, jsme zase spolu, zachází se mnou jako s královnou, miluji jeho a on mě také , vážím si toho, co děláš @drsacre

    Volejte/textujte/Whatsapp:+2349076034359
    E-mailová adresa: Sacretempleofpower@gmail.com

    Angelikaal liam

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj, ještě jednou bych chtěl poděkovat za kouzlo lásky. Chtěl jsem vám dát stručnou historii mého manželství Můj manžel mě opustil kvůli mladší ženě a byla jsem zničená. Bylo to, jako by ho měla pod zlým kouzlem, manžel se přes noc bez varování obrátil proti mně. Stalo se to letos, zoufale jsem si přál, aby se vrátil, protože jsme toho spolu hodně vybudovali a dětem by to zlomilo srdce. Použil jsem všechny stránky se zaklínadlem, které jsem našel, bez výsledků. Pak jsem viděl zvláštní svědectví o DR WALE a to mi opravdu dalo naději, protože to bylo podobné mému případu. Kontaktoval jsem ho a on mi vše vysvětlil, co mám dělat. Začal se mnou spolupracovat a výsledkem všech jeho úžasných prací je, že můj manžel je tu teď vedle mě, což je splněný sen. Jsem tak šťastný a poctěn, že jsem potkal DR WALE. Děkuji! Pokud máte podobné problémy, laskavě kontaktujte DR WALE a buďte si jisti, že získáte pomoc.
    Tady je jeho kontakt.
    WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Můj manžel mě po 12 letech manželství opustil, aby byl s jinou ženou, cestoval na služební cestu a nechtěl se vrátit domů, aby byl se svou rodinou, hledala jsem pomoc, když jsem narazila na Dr Ajayi, mocné kouzlo slévač. Vysvětlila jsem mu svou situaci a vyšlo najevo, že můj manžel byl očarován tou druhou ženou, proto zapomněl na domov, doktor Ajayi udělal kouzlo a můj manžel byl propuštěn z otroctví a já jsem šťastná, že je zpátky doma po 3 letech odloučení, pokud potřebujete jakoukoli pomoc, neváhejte kontaktovat Dr Ajayi na whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo na váš e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  52. S manželem jsme se nedávno rozešli. Jsme manželé už šest let a byl to násilný vztah ve všech směrech. Chci přijít na to sama a vyřešit své vlastní problémy, abych mohla být skvělá máma a manželka, ale mám pocit, že je ztráta času pokoušet se napravit své manželství, protože je rozbité a jsem emocionálně vyčerpaná a já prostě chci soustředit se na moje děti. A cítím, že je pro mě nespravedlivé snažit se opravit něco, do čeho jsem jediný, kdo vynakládá úsilí. Jsem tak zmatená. To byla moje rozhodnutí, dokud jsem na blogu nenarazil na článek o tom, jak Ultimate Spell of DR WALE, který pomohl mnoha lidem obnovit rozbitá manželství/vztahy. Rychle jsem ho kontaktoval a on mi řekl, co mám dělat, což jsem okamžitě udělal. Během týdnů se můj manžel vrátil a největší na tom je, že se můj manžel úplně změnil, už mě nezneužívá a neuráží. Dnes se z něj stal milující a starostlivý manžel. můžete kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  53. Dobrý večer, pročítala jsem si některé články, když jsem narazila na komentář o mocném sesilateli kouzel jménem Dr Ajayi, procházela jsem silnou emocionální bolestí, protože můj manžel už na mě nemá čas, když je venku a užívá si, pořád mluví o práci. sám s jinými ženami pro mě Dr Ajayi vytvořil kouzlo lásky a od té doby se můj manžel nemůže obejít bez toho, aby vždy využíval každou příležitost, kterou má, aby ostatním dokázal, že mě miluje, jsem vděčná Dr Ajayi za mocné kouzlo za kouzlo lásky, které pro mě udělal, pokud ve svém vztahu procházíte těžkým obdobím a chcete trvalé řešení, doporučuji vám doktora Ajayiho, protože jsem z něj měl prospěch. Nestyďte se, protože je velmi důvěrný a vše, co s ním proberete, je bezpečné. Dr Ajayi můžete kontaktovat na Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mailem: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. Dobrý den všem, chci se podělit o zkušenost, kterou mám se zaklínačem jménem DR WALE, je to velmi mocný muž, kterému jeho přední otec požehnal, aby pomáhal lidem s různými životními problémy, procházel jsem nejhorší fází svého života, protože můj manžel mi řekl, že se chce z ničeho nic rozvést, zeptal jsem se ho, kde jsem udělal chybu, ale nedal mi žádnou odpověď, místo toho se odstěhoval z domu, bylo to opravdu divné, takže hledám pomoc, když jsem potkal DR WALE kouzelník online, po nějaké konzultaci jsem mu vysvětlil svůj stav, zjistil jsem, že můj manžel je se svou sekretářkou v práci a je pod jejím kouzlem, velký kouzelník mi řekl, co je třeba udělat, a já jsem postupoval podle jeho pokynů. Dnes jsem hrdou ženou, protože můj manžel je se mnou přímo doma a čekáme naše druhé dítě díky DR WALE, kouzelníkovi, pokud potřebujete pomoc kouzelníka s jakýmkoliv problémem, DR WALE je to pravé osoba pro dokonalý a spolehlivý výsledek. Kontaktujte jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  55. Cítím se dnes tak šťastná, protože jsem součástí těch, kteří se radují ze všeho kvůli pomoci, kterou mi DR WALE poskytl za získání mého manžela zpět. Jsem vdaná osm let a bylo to tak hrozné, protože mě můj manžel podváděl a hledal rozvod. Ale když jsem na internetu narazil na číslo WhatsApp DR WALE +2347054019402, které zveřejnila jedna dáma, rozhodl jsem se s ním spojit a vysvětlil jsem mu svou situaci a pak jsem požádal o pomoc, ale k mému největšímu překvapení mi řekl, že bude pomozte mi s mým případem, protože bez řešení není problém. řekl mi, co mám dělat, což jsem udělal, pracoval pro mě a můj manžel se k vám po několika dnech vrátil, jak slíbil. Tady slavím, protože můj manžel je zpátky doma a opravdu si užívám mé manželství a jaká je to skvělá oslava. Budu pokračovat ve svědectví na internetu, protože DR WALE je skutečně pomocník, kterého Bůh poslal, aby nám všem pomohl. Proč nekontaktovat DR WALE hned teď, pokud čelíte nějakým problémům ve vašem vztahu. Můžete ho kontaktovat na WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Být ve špatném manželství několik let kvůli tomu, že jsem na to myslel, přišel jsem také o práci, plakal jsem dnem i nocí a málem jsem se zbláznil. Ale teď jsem zpátky na nohou díky DR WALE, který mi vrátil štěstí. Poté, co jsem si přečetl o všech dobrých věcech, které DR WALE udělal pro lidi, rychle jsem ho kontaktoval a řekl mu o tom, čím procházím. Můj manžel mě pak vždy bezdůvodně mlátil, vždy mě urazil za cokoliv, co dělám. Poté, co to všechno řekl DR WALE, udělal pro mě kouzlo Voodoo a zjistil, že můj manžel se schází s někým jiným mimo naše manželství, proto se vrací domů a hledá chyby. Ale to vše díky DR WALE, že nyní vše vrátil zpět do normálu. můj manžel mě požádal o odpuštění a můj šéf na mém pracovišti mě požádal, abych se vrátila do práce. Doporučuji také DR WALE každému, kdo potřebuje pomoc. WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  57. Můj život byl zničen, když mě manžel poslal balit, po jedenácti letech jsme byli spolu. Byla jsem ztracená a bezmocná poté, co jsem vyzkoušela tolik způsobů, jak dostat svého manžela zpět ke mně. Jednoho dne jsem byl v práci roztržitý, protože jsem nevěděl, že mi volal můj šéf, tak si sedl a zeptal se mě na důvod mého rozptýlení, řekl jsem mu a on se usmál a řekl, že to není problém. Nikdy jsem nepochopil, co tím myslel, nebyl problém získat zpět mého manžela, řekl, že použil kouzlo, aby získal zpět svou ženu, když ho opustila kvůli jinému muži, a teď jsou spolu až do dnešního dne a zpočátku jsem byl šokován, když jsem něco od můj šéf. Dal mi WhatsApp číslo DR WALE, což mu pomohlo získat jeho ženu zpět, to mě přimělo k určité úlevě, když jsem se vrátil domů, kontaktoval jsem DR WALE a požádal o mé informace a také o mého vlastního manžela. Poslal jsem mu podrobnosti a také jsem zaplatil za všechny materiály, za které mě požádal. po uplynutí několika týdnů. v tento dobrý den mi matka zavolala a řekla mi, že můj manžel prosí, že mě chce zpět, nikdy jsem tomu nevěřila, protože můj manžel je na sebe vždy hrdý. Musela jsem spěchat k mámě a k mému největšímu překvapení mě manžel prosí o odpuštění, že mě a děti chce zpátky domů, když jsem DR WALE mluvila o náhlé změně mého manžela a on mi to vysvětlil že mě můj manžel bude milovat až do konce světa, že nikdy neodejde za jinou ženou. můj manžel teď dělá dobré věci, které předtím nedělal, dělá mě šťastnou a dělá to, co se jako muž má dělat, aniž by nadával. pokud potřebujete pomoc jakéhokoli druhu, obraťte se na DR WALE pro pomoc na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj přátelé, můj život byl téměř u konce, když můj manžel řekl, že se chce rozvést poté, co jsme byli manželé 15 let, ale podařilo se mi zachránit své manželství s pomocí kouzelníka jménem Dr Ajayi, který dokázal obnovit mír. v mém domě s kouzlem lásky a mým manželem je láska ke mně nyní skvělá, pokud čelíte problémům ve svém manželství nebo vztahu, kontaktujte Dr Ajayi na Whatsapp: +2347084887094 pro trvalé řešení

    OdpovědětVymazat
  59. dobrý den přátelé, není problém bez řešení, ale pouze pokud hledáte pomoc na správných místech, měla jsem v manželství hrozný nepořádek, protože mě manžel po 5 letech manželství opustil kvůli jiné ženě a šokující je, že neměli jsme žádnou formu nedorozumění, okamžitě vím, že něco není v pořádku, protože ho prosím, aby se vrátil domů, ale odmítl a choval se ke mně divně, to mě přimělo vyhledat pomoc a měl jsem štěstí, že jsem narazil na sesilatele kouzel kontakt online to zahodil muž, který popsal, jak mu kouzelník Dr Ajayi pomohl k velké výhře v loterii. Vzal jsem kontakt na doktora Ajayi a vysvětlil mu svou situaci, zeptal se na několik otázek, na které dávám správné odpovědi, také jsem mu dal nějaké peníze na nákup věcí, které bude používat pro svou práci, a po třech dnech kouzla mám svého manžela se mnou doma, je to zázrak. kontaktujte Dr Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY
    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on se sešel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +234-8133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj všichni, chci se podělit o své úžasné svědectví o tom, jak mě velký kouzelník jménem DR WALE proměnil finančně, stále je pro mě těžké uvěřit, že nyní stojím miliony dolarů, jsem z Dánska a hraji loterijní hru už tak dlouho a nikdy jsem nevyhrál žádnou rozumnou částku, prohlížel jsem si věci online a narazil jsem na svědectví ženy, která vyhrála obrovské množství peněz s pomocí DR WALE, která se za ni modlila a dala jí výherní čísla, aby mohla hrát a překvapivě se její jméno objevilo mezi výherci vyhrála 38 milionů dolarů, takže jsem se také rozhodl zkusit štěstí, kontaktoval jsem DR WALE a také jsem ho požádal o pomoc a řekl mi, co musím udělat, což byl velmi snadný úkol což jsem udělal a druhý den poté, co se za mě pomodlil, mi dal nějaká čísla a řekl mi, že bych je měl jít hrát, takže jsem šel hrát čísla ráno a později jsem tam šel zkontrolovat výsledek. dostal jsem šok svého života, viděl jsem své jméno mezi vítězi, vyhrál jsem částku, o které se mi ani nesnilo, měl jsem otevřenou pusu a nevěděl jsem, co říct, jen chci, aby svět věděl, že existuje skvělá muž jménem DR WALE, pokud jste hráli loterijní hru a nikdy jste nevyhráli, poradím vám, abyste se obrátili na DR WALE o pomoc a slibuji, že vás nikdy nezklame, zde jsou jeho kontakty, WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e-mail : drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Je mi ctí sdílet toto zázračné svědectví se světem. Můj manžel se se mnou rozvedl před patnácti měsíci a já jsem byla plná výčitek, protože jsem nevěděla, co mám dělat, abych napravila problémy s manželem. Hledal jsem na internetu pomoc, jak bych mohl získat pomoc v mém manželství, a objevil jsem skvělé svědky o DR WALE, který byl se svými kouzly pokrokový. Spojila jsem se s ním a hle, DR WALE, mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, které přivede zpět mého manžela. Byl jsem skeptický, ale neměl jsem jinou možnost, než s ním spolupracovat. Po práci s DR WALE, o několik dní později, mi můj manžel zavolal, že se vrací domů a od toho dne až do této chvíle žijeme v míru. Nyní je zpět s tolika láskou a péčí. dnes jsem rád, že vám všem mohu oznámit, že tento kouzelník má moc přivést milence zpět a nejpřekvapivější je, že naše láska je nyní velmi silná, každý den je štěstí a radost. a Není nic jako být s mužem, kterého miluješ. Vřele doporučuji DR WALE každému, kdo potřebuje pomoc. Pokud máte jakýkoli problém, kontaktujte DR WALE, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže!!. Jeho WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  63. Jsem tak vzrušující, že píšu tento článek, abych umožnil lidem hledat pomoc v jakémkoliv rozchodu manželství a vztahu, DR WALE mi přivedl mého bývalého přítele zpět, Děkuji DR WALE za to, že pomohl obnovit tolik vztahové situace, jako je ta moje, byl jsem v bolestech až do dne, kdy mě moje teta představila DR WALE, že získala svého manžela zpět pomocí mocného kouzla lásky s pomocí DR WALE Tak jsem mu poslal zprávu WhatsApp, ve které jsem mu řekl o svém problému, jak mě můj přítel opustil a podváděl mě kvůli tomu její šéfová paní v práci brečím celé dny a noci, ale DR WALE mi řekl, že můj přítel se ke mně vrátí do týdnů a ke mně všechno, o co mě druhý den požádal, bylo jako sen, když mi napsal a řekl prosím odpusť mi a přijmi mě zpět přesně to, co jsem chtěl, jsem teď tak šťastný, když jsme zase spolu. protože jsem si nikdy nemyslel, že se mi můj bývalý přítel vrátí tak rychle s tvým kouzlem. Jste nejlepší a největší na světě DR WALE. pokud jste se rozešli s bývalým milencem nebo vás váš manžel opustil a přestěhoval se k jiné ženě, chcete otěhotnět, nebuďte smutní, kontaktujte: WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Chci použít toto médium k poděkování skvělému kouzelníkovi DR WALE za přivedení mého drahého manžela. Když můj manžel opustil mě a naše dvě děti kvůli jiné ženě, žila jsem v bolestech, protože ho tak vroucně miluji, nevěděla jsem, co mám dělat, ve skutečnosti jsem byla zmatená, dokud jsem nepotkala svou kamarádku jménem Ella a já řekla jí, čím procházím, pak mi řekla, ať si nedělám starosti, že si také prošla stejným problémem, ale v jejím případě to byl přítel, pak mě vzala k jednomu spiritistovi, kouzelníkovi jménem DR WALE, který jí pomohl přinést zpět jejího přítele, Když jsem kontaktoval DR WALE na jeho WhatsApp +2347054019402, řekl jsem mu své problémy, poté mi řekl, co mám dělat, a řekl, že až udělám, co mi řekl, po několika týdnech se můj manžel začne plazit dál jeho kolena mě prosí, abych mu odpustil. Po několika týdnech přišel můj manžel a začal mě prosit, nikdy jsem nečekala, že se to stane tak brzy, zaklepala jsem na dveře, když jsem otevřela dveře, k mému největšímu překvapení jsem viděla svého manžela na kolenou prosit mě a naše děti, aby mu odpustili.
    Také léčí všechny druhy nemocí včetně té, která je uvedena níže,
    1. HIV / AIDS.
    2. HERPES 1/2.
    3. RAKOVINA.
    4. ALS (Lou Gehrigova nemoc).
    5. Hepatitida B.
    6. HYPERTENZE.
    7. NÍZKÝ POČET SPERMIÍ.
    8. ASTMA.
    9. PROBLÉM VIRGINIE.
    10. PRŮJEM.
    11. HROMADKA.
    12. OPAK.
    13. MŘITCE.

    A také seslal následující kouzla,

    1. chceš dobré manželství,
    2. jste politik a potřebujete ochranu,
    3. potřebuješ kouzlo lásky,
    4. chceš být bohatý muž nebo žena,
    5. chceš, aby tě partner miloval,
    6. hledáte manželku nebo manžela,
    7. chcete získat vízum do jakékoli země dle vašeho výběru,
    8. jste obchodník nebo žena a chcete, aby se vaše firma hýbala,
    9. chceš, aby tě tvůj šéf miloval,
    10. chcete, aby vás váš manžel nebo manželka uctívali,
    11 Potřebujete pracovní kouzlo,
    12 Ve své práci potřebujete povýšení,
    Každý, kdo má problémy uvedené výše, by měl kontaktovat DR WALE, velkého kouzelníka. Kontaktujte ho přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  65. Posledních osm let a deset měsíců trpím oparem a od té doby užívám řadu léků a pilulek, ale žádné zlepšení nenastalo, dokud jsem nenarazil na svědectví DR WALE o tom, jak léčil různé lidi z různé nemoci po celém světě, pak jsem ho také kontaktoval. Po našem rozhovoru mi poslal lék, který jsem užil podle jeho pokynů. Když jsem skončil s užíváním bylinných léků, šel jsem na lékařskou prohlídku a k mému největšímu překvapení jsem byl vyléčen z herpesu. Mé srdce je tak plné radosti. Pokud trpíte herpesem nebo jinou nemocí, můžete dnes kontaktovat DR WALE na tomto WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com
    DR WALE také léčí:
    1. HIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. RAKOVINA
    4. ALS (Lou Gehrigova nemoc)
    5. Hepatitida B

    OdpovědětVymazat
  66. Jmenuji se Elena Bohdanov. Všichni víme, že láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  67. Viața mea s-a întors!!! După nouă ani de căsnicie întreruptă, soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi gemeni ai noștri. Am simțit că viața mea era pe cale să se sfârșească, aproape m-am sinucis, am fost emoționat foarte mult timp. Datorită unui vrăjitor numit DR WALE, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, căutam un vrăjitor bun care să-mi rezolve problemele. Am dat peste o mulțime de mărturii despre acest vrăjitor special. Unii oameni au mărturisit că și-a adus fostul iubit înapoi, alții au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și așa mai departe. Am întâlnit și o mărturie anume, era despre o femeie pe nume Sofia, ea a mărturisit despre modul în care DR WALE și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de o săptămână și a inversat efectul cancerului băieților lor, iar la sfârșitul mărturiei ei, ea a renunțat la DR WALE „WhatsApp: +2347054019402. După ce am citit toate acestea, am decis să discut cu DR WALE. L-am contactat prin WhatsApp: +2347054019402 și i-am explicat problema mea. În doar câteva săptămâni, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți decât înainte. DR WALE este cu adevărat un om talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat... Dacă ai o problemă și cauți un vrăjitor real și autentic care să-ți rezolve toate problemele pentru tine. Încercați DR WALE oricând, acesta este răspunsul la problemele dvs. Iată contactul lui: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  68. Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a všem, kteří o něm mluvili pochvalně, o něm nikdy nelhali, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  69. Můj manžel měl ve zvyku si vždy posílat SMS a domlouvat si schůzky se svými starými přáteli, včetně jeho bývalých. Nikdy jsem si nemyslel, že s tím je problém, dokud se ode mě citově nestáhl a nezačal se ke mně a mé dceři chovat nenormálně. V tu chvíli jsem věděl, že potřebuji naléhavě pomoc, protože jsem ho nikdy nechtěl ztratit. Doktor Isikolo mě zachránil a problém byl vyřešen. Jedna bývalá mého manžela přísahala, že zajistí, aby mu ho vzala, a začala s ním manipulovat, aby mě a mou dceru opustil, což by se nakonec stalo, kdyby doktor Isikolo nezakročil, aby mi pomohl. Hned po 48 hodinách od vyřešení problému bylo mezi mnou a mým manželem všechno úžasné a teď se za všechno omluvil a je nám zase dobře. Kontaktujte doktora Isikolo a věřte, že vám tento problém jistě vyřeší. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  70. Nikdy jsem nevěděl, že se mi podaří získat svého snoubence zpět, dokud jsem nekontaktoval doktora Isikolo, který mi pomohl. Měla jsem hrozné nedorozumění se svým mužem a šli jsme různými cestami. Byl jsem emocionálně na dně a nevěděl jsem, co mám dělat, abych situaci pomohl. Tak jsem se dozvěděl o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a požádal ho, aby mi pomohl s mými problémy. Řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět a chápat, a dodržela jsem postupy a nakonec mi problém vyřešil a teď jsme se svým snoubencem zase spolu a vím, že se brzy vezmeme. Nebylo by to možné, kdyby mi doktor Isikolo nepomohl, jak jsem slíbil. Výsledek jeho práce se jistě projeví po 48 hodinách a je 100% zaručen. Je pro mě viditelné vidět účinek výsledku všeho, co pro mě udělal, a skutečně láska a náklonnost mezi mnou a mým snoubencem je plně obnovena a mé srdce těší, že jsem ho nikomu tam venku neztratila. Může vám také pomoci, když se na něj nyní obrátíte. Napište mu na WhatsApp nebo Viber na +2348133261196 nebo e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Danas je najsretniji dan u mom životu nakon jedne godine tuge i tuge bez da sam bio s onom koju volim, dao sam sve od sebe da usrećim svog ljubavnika, ali izgleda da nikad nije uspjelo, bilo je Kao da sve radim uzalud, ali sve hvala DR WALE-u što je došao promijeniti sve moje brige i tugu u radost. Upoznao sam velikog čovjeka kada sam pročitao neke prekrasne recenzije o DR WALE-u i kako je pomogao mnogim ljudima s njihovim problemima u vezi. Čitao sam časopis u kojem sam vidio i sjajna svjedočanstva za koja sam odlučio ne gubiti vrijeme. Došla sam do DR WALE-a i objasnila mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne brinem i uvjerio me da će se sve riješiti. Toliko sam vjerovao DR WALE-u jer vjerujem da me ne može iznevjeriti i poslao sam mu sve svoje podatke. Zaista me DR WALE nikada nije iznevjerio, vratio mi se moj muž koji me zauvijek napustio prije godinu dana. Suprug i ja živimo zadovoljno otkako nas je ovaj čarolija ponovno spojio svojim ljubavnim čarolijama. Puno vam hvala DR WALE na vašim moćnim čarolijama. izrazi nisu dovoljni da se zahvali. Ovdje je njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Manželská krize, kterou jsem procházel, skončila a skončila, když se do toho zapojil doktor Isikolo. Stejně jako všechny ostatní páry jsme měli své rozdíly a já se ujistil, že jsem udělal vše, co je v mých silách, abych ji vedl správně, zajistil ji a mé děti a také je chránil. Oba jsme se obětovali, abychom zajistili, že přežijeme svazek, dokud se nezačne chovat a úmyslně se se mnou tolik pohádá. Domov se stal nepříjemným pro všechny ostatní včetně mých dětí. Manipuloval s ní přítel, který byl rozvedený a chtěl také zničit moje manželství. Musel jsem kontaktovat doktora Isikolo a on odpověděl a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby problémy ukončil. Obnovil lásku a spojení mezi námi a já nyní mohu říci, že jakákoli iluze, kterou moje žena prožívala, mi vzala a je teď lepší ženou. Výsledek toho, co pro mě doktor Isikolo udělal, který se projevil po dvou dnech, mě ohromil. Já a moje domácnost zůstáváme vděční. Apeluji na každého, kdo potřebuje pomoc s vyřešením svých vztahů a manželských problémů, aby kontaktoval doktora Isikolo, protože řešení je jisté. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  73. Po 2 letech jsem ztratil manželství a byl to pro mě hrozný zážitek. Moje žena mě a mého syna opustila a všechno se stalo mimo moji kontrolu a nikdy jsem nevěděl, že jen málo lidí v mém okolí vytvořilo mou ženu a obrátilo ji proti mně jen proto, že jsem se rozhodl vybudovat svou rodinu a více se na ni soustředit. Musel jsem vyhledat pomoc, protože vím, že jsem neudělal nic pro to, aby moje manželství ztroskotalo. Doktor Isikolo mi pomohl a hodně mi bylo odhaleno, co se stalo. Seslal kouzlo shledání lásky, které mě a mou ženu znovu spojilo a celé zlo, které proti mně moje rodina udělala, bylo odhaleno. Jsem vděčný, že můj domov je zpět šťastnější než kdy předtím, a veškeré uznání patří doktoru Isikolo, protože opravdu vyřešil mé problémy hned po 48 hodinách. Zkontrolujte jeho web: https://isikolo-temple.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  74. Moje žena trpěla rakovinou štítné žlázy, u které bylo potvrzeno, že jde o čtvrté stadium, doktor mi řekl, že s tím nemůže nic dělat, protože nereagovala na léčbu, ale můj přítel nás zachránil a objednal si tento konopný olej z DR. WALE, o kterém řekl, že pomáhá některým pacientům v boji proti rakovině různých typů, tak jsme se rozhodli dát tomu šanci, zatím se moje žena zlepšuje naprosto velmi dobře a v současné době může chodit po domě úplně sama. Cítil jsem, že je nutné nechat ostatní, kteří trpí touto akutní nemocí, že jakmile budete mít dobrý konopný olej, může člověku skutečně dát druhou šanci na život. náhodou, pokud byste náhodou potřebovali tento konopný olej, můžete kontaktovat DR WALE, který mně a mé ženě dodal tento WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    VŠEM VYŘEŠÍ NÁSLEDUJÍCÍ PROBLÉMY
    NA CELÉM SVĚTĚ NA:
    1. Získání svého milence nebo manžela zpět
    2. Duchovní neprůstřelnost
    3. Loterie
    4. Peníze kouzlo
    5. Kouzlo dlouhého života
    6. Kouzlo prosperity
    7. Ochranné kouzlo
    8. Získejte pracovní kouzlo
    9. Stát se manažerským kouzlem
    10. Získejte obrovskou půjčku bez placení jakýchkoli poplatků
    11. Získání peněz z podvodu zpět
    12. Dětské kouzlo
    13. Těhotenské kouzlo
    14. Kouzlo svobody
    15. Kouzlo lásky
    16, mizející kouzlo
    17. Neviditelné lidské kouzlo
    18. Úspěch nebo úspěšné zaklínadlo
    19. Manželské kouzlo
    20. Pomstychtivé kouzlo
    21. Kouzlo popularity
    22. Zabíjející kouzlo
    23. Kouzlo rak
    24. Kouzlo nadpřirozené síly
    25. Kouzlo šílenství
    26. Kouzlo půjčky na dům zdarma
    27. Produkční kouzlo filmů a filmu
    28. Kouzlo HIV/aids
    29. Zaklínadlo tuberkulózy
    30. Zhubněte a kouzla na tělo

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj přátelé, úžasné a úžasné svědectví o velkém kouzelníkovi, o které se opravdu rád podělím. Získat svou ženu zpět je to, co jsem nejméně čekal a nikdy jsem si to nedokázal představit. Já a moje žena jsme pět let manželé a žijeme šťastně, ale najednou se úplně změnila a odvrátila se ode mě a nikdy jsem nevěděl, co se děje, snažil jsem se jí zeptat, ale odmítla mi říct, co problém je, a jak šel čas, usilovala o rozvod. Byl jsem tak ustaraný a zmatený a dělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych ji dostal zpět, ale nebylo to snadné, myslel jsem, že veškerá naděje je ztracena, a během mého hledání cesty ven mi přítel, který měl podobný problém, řekl o skvělém kouzelníkovi jménem DR WALE, který mu pomohl získat zpět i jeho ženu. V celém svém životě jsem nevěřil na kouzla nebo magii, protože jsem si nikdy nemyslel, že by to fungovalo, ale snažil jsem se dát tomuto muži šanci a k mému největšímu překvapení na mě seslal kouzlo, ale dnes jsme zase spolu v krásném domově. se třemi krásnými dětmi. Jsme spolu opět šťastní a využívám této příležitosti, abych řekl komukoli, kdo prochází podobnou situací, aby ho kontaktoval na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Bůh žehnej DR WALE za jeho úžasnou práci v mém životě, teď pět let jsem byla se svým manželem oddělena a nebyla jsem spokojená, potřebovala jsem získat svého manžela zpět, protože život v samotě byl pro mě a mé tři tak hrozný. děti Hledal jsem nějakého možného sesilatele kouzel, který může přivést zpět milence a pak jsem narazil na DR WALE, viděl jsem komentář o DR WALE, jak svádí milence dohromady se svým sesilatelem kouzel Kontaktoval jsem ho a on mě vedl. Požádal jsem o řešení, on spustil nápravu mého kouzla, požádal o nějaké informace, které jsem mu poslal, a také mi řekl, že potřebujeme koupit nějaké předměty, aby pro mě kouzlo fungovalo navždy a které jsem mu vycítil peníze po několika týdnech mi můj manžel zavolal a začal mě prosit o odpuštění za všechno, co se stalo. Právě teď jsem tak šťastný, že jsme zpět jako jedna rodina pro každého, kdo může potřebovat pomoc velkého kouzelníka. Můžete kontaktovat WhatsApp: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat